Bondscoach Georges Leekens heeft donderdag op een persconferentie in het spelershotel in Diegem al een deel van zijn basiself voor de kapitale EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag in het Koning Boudewijnstadion tegen Turkije vrijgegeven.

Eden Hazard komt normaal gezien aan de aftrap.

De basiself voor vrijdag krijgt stilaan vorm.

Simon Mignolet was al langer zeker van zijn plaats tussen de palen, verdedigers Toby Alderweireld (rechts) en Vincent Kompany (centraal) zijn ook van de partij.

Op het middenveld kiest Leekens voor de driehoek Timmy Simons, Steven Defour en Axel Witsel, de flanken zijn voor Hazard en Nacer Chadli en in punt vervangt Marvin Ogunjimi normaal gezien de geblesseerde Romelu Lukaku.

Enkel voor de tweede plaats centraal in de verdediging en voor de linksachter is de bondscoach er nog niet uit.

Hazard in de basis
Enkele dagen geleden had Rudi Garcia, bij Lille coach van Hazard, nog verklaard niet te begrijpen waarom zijn goudhaantje geen basisstek bij de Rode Duivels heeft. 'Eden speelt inderdaad', verklaarde Leekens. 'Maar leg hem niet te veel druk op. Hij moet niets. De prestatie van Eden is niet het belangrijkste, het is de ploeg die telt. Een goede Hazard kunnen we heel goed gebruiken', klonk het.

Ogunjimi vervangt Lukaku
Voor de positie van diepe spits opteert Leekens hoogstwaarschijnlijk voor Genk-aanvaller Ogunjimi. 'Marvin heeft ons nog nooit ontgoocheld', zei Leekens over Ogunjimi, die zowel in Kazachstan (0-2 winst dankzij twee treffers van Ogunjimi) als thuis tegen Oostenrijk (4-4, een doelpunt) wist te scoren.

De vermoedelijke opstelling:

Mignolet
Alderweireld, Kompany, Lombaerts of Van Buyten, Vermaelen of Vertonghen
Simons, Defour, Witsel
Hazard, Ogunjimi, Chadli.

De wedstrijd vangt aan om 20.45u : live op Canvas.

(belga - foto PN)